Korábban Mattehew McConauhey már bizonyította, hogy az ügyvéd szerep jól áll neki. Igaz már tényleg régen volt, éppen ezért talán már kevesebben emlékeznek rá. Az évszám 1996 volt, a cím: Ha ölni kell (Time to Kill). 16 évvel később Michael Connely könyve alapján készült filmben ismét ügyvédet alakít, amiben szintén megállja a helyét.

Viszont most egy jóval lazább karakterről van szó, mint korábban. Mick Haller (Matthew McConaughey) egy Lincoln hátsó üléséről és egy fekete bőrű, rosszarcú sofőr mögül intézi ügyleteit.
Haller annyira laza, hogy cseppet sem leplezi nagyképűségét, sőt mi több, büszkén hirdeti magabiztosságát autója NTGUILTY rendszámával.
Egy napon egy átlagos ügynek látszó esetet bíznak rá. Louis Roulet (Ryan Phillippe) egy gazdag ingatlanmágnás elkényeztetett csemetéje, aki drága autókkal flangál, és puccos bulikban tölti az éjszakáit. Roulet a fizetős lányokat sem veti meg és éppen ez lesz a veszte. A vád szerint súlyosan összevert egy prostit. A dolog ettől komplikáltabb, mert Roulet azt állítja, hogy csakis a pénze miatt szemelték ki Őt, és szerinte tőrbe csalták. A gond viszont az, hogy az említett prosti arca a szivárvány minden színében pompázik, úgyhogy ha nem is Roulet, de valaki mindenképpen ellátta a hölgy baját. Ryan Phillippe hihetően adja az ártatlant, aki ma is ugyanúgy néz ki, mint 11 évvel ezelőtt a Kegyetlen játékokban. Ugyanolyan kölyökképe van, mintha csak tegnap lett volna. Ezért is jól áll neki a kis burzsuj szerep. Szóval, ha a bíróságon pofára intéznék ezeket a dolgokat már rég ejtették volna a vádat. De nem így van, Haller-t bízzák meg a nagyvilágú srác védelmével.



Haller magánynyomozó társa Frank, (William H. Macy) egyre mélyebbre ásik az ügyben, amitől nem hogy tisztában látnának, egyre nagyobb ködben tapogatóznak a nézővel együtt. Korábbi esetek is képbe kerülnek, amik rendesen felkavarják az állóvizet, és amitől a film is új lendületet kap.
Bad Furma rendező fokozatosan terelgeti a nézőt és folyamatosan hoz újabb infókat a vászonra, amitől a film egyre izgalmasabb lesz, és ami egyre több agykapacitást igényel tőlünk.
A minőségi mellékszereplőkből sincs hiány, mert nagyon jó gárdát sikerült összehívniuk. Haller ellenfele a bíróságon Josh Lucas, aki a maga eleganciájával csípőből veszi az akadályt, de Marisa Tomei, John Leguziamo, Michael Pana, Bog Gunton is hasonló magabiztossággal játssza szerepét.
Ilyen jó karakterek töltik ki ezt a 118 percet, amiben nem érdemes félre nézni, mert hamar lemaradhatunk valami fontos infóról.
A filmben a vártál kevesebb részt forgattak a tárgyalóteremben, inkább külső helyszínekre fókuszálnak, ezért aki nem szereti a bírósági száraz maszlagot az se féljen tőle.



A 2 óra játékidő kellemesen eltelik, nincs időhúzás, nincs felesleges üresjárat. Ahogy pörögnek az események, a néző esélyt kap rá, hogy megtegye saját tippjét, hogy bűnös vagy nem bűnös, ám lehet, hogy a sok látott film miatt, de nekem kiszámítható volt. Éppen ezért nekem 6,5-nél többet nem ér meg, mert nem volt aztaqrva érzésem a végén, amit sajnálok, mert nagyon vártam a filmet.


Értékelés: 6,5/10
imdb: 7,4/10
Budget: 40,000,000 usd
 

 





 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmtroll.blog.hu/api/trackback/id/tr683082417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása