Úgy néz ki, hogy Nicolas Cage mostanában az ezotéria és mindenféle másvilági misztikumok felé nyit, mert sorban hozza a különböző fantasy filmeket. Az a helyzet, hogy nem nagyon tudom hova tenni, az egykori akció sztárt, mert korábban szinte kivétel nélkül kiváló filmeket szállított, de az utóbbiakból valahogy hiányzik valami, ami a Sziklában vagy az Ál/arc-ban megvolt.

Biztos ezek a filmek is célba érnek és van, ki nézze, de én jobban szerettem a régebbi Cage filmeket.
A rendező Patrick Lussire és ne legyen meglepő, ha nem cseng ismerősen a neve. Nem véletlen ez, nem csinált semmi maradandót, amire emlékeznünk kéne. Többek között, eddig 3 Drakula filmmel próbálta rémisztgetni a nagyérdeműt, kisebb sikerekkel, ugyanis egyik filmje tetszési indexe sem ment feljebb imdb 5 fölé. Ilyen referenciákkal nehéz filmet eladni, úgyhogy mást is ki kellett találni, arra az esetre, ha Cage neve sem lenne elég. Úgyhogy itt is bevetették a 3D technikát.

Cage (Milton) a pokolból azért tér vissza az élők közé, mert egy szekta elrabolja lánya gyermekét. Viszont az unalmas lenne, ha csak Cage egyedül kergetné a bandát, úgyhogy rögtön a film elején, a story mellé csap egy dekoratív szőkét egy dögös verdával. Így Milton és Piper (Amberd Heard), ketten indulnak a megmentő akcióra. Piper kicsit olyan szerepet tölt be, mint Megan Fox a Transformers-ben. Túl sok tenni valója nincs, azon kívül, hogy amolyan szőkésen elraboltatja magát, hogy Őt is meg lehessen menteni és ezzel is elmenjem 15 perc játékidő. Szóval nem csinál semmit, inkább csak dekorációs eleme a filmnek.



Viszont a pokolból sem lehet csak úgy megszökni, ezért William Fitcher-t küldik Cage után, aki csak könyvelőnek hívja magát. „The Accountant”
Fitcher nekem a PB óta egyik kedvenc mellékszereplőm és itt sem kell csalódni benne.
Zseniális karaktere a filmnek, kíméletlenül elegáns és pimaszul odalöki bárkinek, hogy mikor dobja fel a bakancsát. Nem kérdéses, hogy az Ő jelenetei a legjobbak, rajta nagyon jókat letett mosolyogni. Mivel én 2D-ben néztem, így elmaradtak vizuális effektek, úgyhogy lemaradtam a felém repülő lövedékről, baltáról stb, de azért nem lettem megfosztva mindentől. A motelos lövöldözés lassítva, parádés zene aláfestéssel kifejezetten jó lett, még ha néha röhejes is.



David Morse is kapott egy rövid szerepet, akit szintén nagyon jó mellékszereplőnek tartok és sajnálom, hogy nem kapott több teret, Őt szívesen néztem volna még. Az alap story jó lett volna, ha marad az egyszerű megmentős road movie, de ez egy fantasy kategóriába irányított film, amivel nem is lenne nagy baj, de ez még ott is a gyengébbek közé tartozik. Sajnos azt kell mondani, hogy Cage elindult egy meredek lejtőn lefelé, ahonnan nem lehet tudni, hogy lesz-e még vissza út, de reméljük lesz még élvezhető filmje a régebbiekhez hasonlóan.

Értékelés: 4,5/10
imdb: 5,9/10
Budget: 50,000,000 usd

 

 




 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmtroll.blog.hu/api/trackback/id/tr252918055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása