Vation 2011.05.27. 15:58

Elephant White

Kevin Bacon-t nem kell senkinek bemutatni, mindenki tudja, hogy Tőle általában jó filmekre számíthatunk. A nehezebben kiejthető nevű, Djimon Hounsou-t is sokan ismerhetik, többek között a Gladiátor, A sziget és a Véres gyémánt-ból, amik szintén jó filmek voltak. Éppen ezért is állunk tág szemekkel, hogy ez a két név mit keres egy Távol-keleti produkcióban és miért fogadtak el egy ilyen gyenge forgatókönyvet.
 

A film rendezője az a Prachya Pinkaew, aki az Ong-Bak-et készítette és nem mellesleg elnöke a Thai Filmrendezői Szövetségnek. Ennyit bőven elég tudni Róla, nem az a rendező, akinek érdemes lenne megjegyezni a nevét.
A story egyszerű, mint az 1x1. A helyszín Bangkok, ahol a lánykereskedelem virágzik és ez a kínai alvilág egyik fő pénzforrása. Curtie (Djimon Hounsou) egy bérgyilkos, akit egy 14 éves lány megmentésére kérnek fel, akit elraboltak Valószínűleg Rá is az a sors vár, mint a többi elrabolt lányra, prostitúcióra kényszerítik Őket. A nem helybéli Curtie-nek fegyverre van szüksége, itt kerül a képbe Jimmy (Kevin Bacon) aki egy éjszakai szórakozóhelyet üzemeltet, de valójában inkább fegyvernepper. A lány felkutatása során Curtie-nek lassan személyes ügyévé válik az összes lány megmentése, és elindítja egyszemélyes háborúját az alvilág ellen.



A történet kb. ennyiből áll, nem kell sokatmondó produkcióra számítani.
Egy igazi ZS kategóriás film, amire fogalmam sincs, hogy tudták rábeszélni a két említett szereplőt. Egyetlen ötletem, hogy valójában nekik is elrabolták egy hozzátartozójukat, amivel zsarolni tudták Őket, hogy részt vegyenek a filmben. Az egyetlen jó dolog, amit a film javára lehet írni, hogy volt benne 1-2 látványos közelharc, amit egy Ong-Bak után már nem lehetett nehéz összehozni. Ezeken, és pár gyengére sikeredett akción kívül semmi nincs ami megemelné a színvonalat.
A Sanctum kritikám úgy kezdtem, hogy annak volt az utóbbi idők leggyengébb plakátja. Azt hiszem ez csak idáig volt érvényes, mert sikerült egy annál is gagyibbat készíteni. Kicsit olyan érzésem van a napszemüvegben tükröződő robbanástól, minta valami 80-as évekbeli moziplakát lenne.
Ahogy a film végéhez érünk, az utolsó csicskás nevével együtt is csak 91 perc a játékidő. Mostanában animációs mesék szoktak ilyen rövidek lenni. A rövid játékidő, az olcsó plakát, a helyszín az imdb 5,2/10 index, mind-mind egyértelmű jelek arra, hogy messziről kerüljük ezt a filmet.
Nagyon gyengére sikerült akció film, amit sajnos még a 2 ismert név sem tudott megmenteni.


Értékelés: 2/10
imdb: 5,2/10
Budget: 10,000,000 usd




 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmtroll.blog.hu/api/trackback/id/tr452936869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása