Az első rész elsöprő sikere után egyáltalán nem volt kérdéses, hogy lesz második rész, nem is kellett sokat várni mire kijelentették, hogy lesz folytatás. 2009-ben, az Avatar és aTransformers2 után, ez volt az év egyik blockbustere , ugyanis a 35millió dolláros költségvetést, egészen 476millióig sikerült feltornázniuk. Nem is csoda, tényleg nagyon jól sikerült vígjátékról van szó, ahol minden egyes karakter megér egy misét és akár egyenként is el tudnának vinni egy jó vígjátékot, de így hogy együtt a csapat, a siker egy percig sem kérdéses.

A bejegyzés írásának pillanatában, ami 13 nappal van a megjelenés után, már 337millión áll a bevétel, habár ennek a résznek a költségvetése jóval több volt, mint az elsőé. Vetítik még egy jó darabig, úgyhogy lesz itt még változás bőven, de azt hiszem, már most el lehet könyvelni a sikeres filmek közé. Ha csak az első rész rajongóit veszem számításba, akik már ki vannak éhezve a második részre, mind remegve rohannak a moziba, hogy láthassák a farkas falka újabb kalandját.
Az egész már ott jól indul, hogy sikerült mindenkit beszervezni az előző részből. Gondolom ez az, ami nagy részben megnyomhatta a folytatás költségvetését, ugyanis a szereplők bizonyára vérszemet kaptak az első rész bevételei láttán és már akkor kaphattak a homlokukhoz, hogy miért csak ennyit kértek.

2009-ben Doug készült házasodni és Las Vegasban tartottak egy görbe estét, most a fogorvos Stu van soron. A történeten csavartak egy nagyot és az egész filmet Thaiföldre költöztették. A film ismét ott kezd, hogy Phil (Bradley Cooper) csapzottan koszosan telefonál valahonnan az isten háta mögül, hogy elmarad az esküvő. Itt talán ijesztő lehet, hogy nem tudtak kitalálni semmi újat, de éppen ez a jó benne, mert azonnal visszatérnek az első rész emlékei és ismét kíváncsivá teszi az embert, hogy vajon mibe keveredhettek már megint. Az alap történet ugyanaz, akár lehetne remake vagy koppintás is, és sokaknak éppen ez nem tetszett. Engem nem zavart, hogy kísértetiesen hasonló volt, mert rengeteg új poén volt benne és legalább annyit nevettem, mint az első részen. 2009-ben rengeteg poént ellőttek, ami egy ilyen éjszakán történhetett, ezért a folytatásban ugrottak egy szinttel feljebb, és sokkal több morbid humorral töltötték az esetlegesen foghíjas részeket. Ezért a prűd nézők majd csóválják fejüket, hogy mégis hogy képzelik ezt..



A trió a megszokott Phil, Stu és Alen, de most nem Doug-ot felejtették a szálloda tetején, hanem Stu leendő feleségének öcsét keresik, akit valahogy „elnyelt Bangkok”. Tigris helyett most egy majom szegődik melléjük, és Stu most nem a fogát húzza ki, hanem tetkót csináltat magának, ráadásul ugyanolyat és ugyanoda, amilyen és ahol Tysonnak van. Ide szúrnám a kisebb hírmorzsát, hogy Tyson tetováló mestere beperelte a produkciót koppintás miatt. Az eset nagy port kavart odaát, még a film bemutatója is veszélybe került, de az utolsó pillanatban a bíróság ejtette az ügyet és a film is időben a mozikba kerülhetett.



A fő szál szintén ugyanaz, mint az első részben, maradt a nyomozás, hogy mi történhetett az éjszaka, zsebek kiürítése, terepbejárás stb. A karakterek most is hozzák a korábbi szintet, sőt lehet hogy még jobbak is. Az én kedvencem most is Zach Galifianakis lett, akire bátran lehet számítani, ha egy vicces pszichopatára van szükség. A film nagy részében most is hárman szerepelnek, de lényegesen több szerepet kapott Mr.Chow (Ken Jeong), plusz a film bővült 2-3 új mellékszereplővel is. A második rész minden tekintetben mocskosabb és betegebb, mint az első, mert Vegas után nem egy csillogó lakosztályban ébrednek, hanem egy csótányoktól hemzsegő bangkoki lakásban. Tehát Todd Phillips mindent bevetett, hogy rá tudjanak licitálni az első részre. Lesz, akinek ez kevésbé fog tetszeni és olyan is akad majd, aki odáig lesz érte, én az utóbbi csoportba tartozom, mert nálam legalább akkorát ütött, mint az első rész. Vegasból is hoztak át egy-két poént, de szerencsére nem volt szájbarágós, egyetlen izzadtságszagú résznek Stu giccses éneklését tudnám megjegyezni, ez tényleg nyálas volt, ami nem kellett volna. Ettől eltekintve remek folytatást sikerült készíteni, amit szerencsére nem rontottak el erőltetett humorral. És természetesen a legjobb poénokat most is a film végén előkerülő fotók hozzák, amikkel választ kapunk egy-két nyitva hagyott kérdésre a filmből. Mindenképpen ajánlom annak, aki végre egy minőségi vígjátékot akar, vagy annak, aki ismét újranézné az elsőt.


Értékelés: 8,5/10
imdb: 7,0/10
Budget: 80,000,000 usd

 

 



 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmtroll.blog.hu/api/trackback/id/tr302974011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.06.15. 11:35:21

8,5?!?!?!
Az első mennyi volt nálad?!

Vation 2011.06.15. 11:42:12

@doggfather: első? vígjáték kategóriában mindenképpen 10-es.Ha ezt látom elsőre akkor ez kb 9 lenne.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.06.15. 11:49:34

@Vation: okés, az első nálam is, de ennek akkor a 8,5 sok, max 7es, de azért mert az első 10es...

Vation 2011.06.15. 11:53:06

én azért értékelem jobbra, mert ezen is rengetegek röhögtem. Nincs semmi élvezhető vígjáték, amin konkrétan nevetni is lehet. Ez végre egy remek szórakoztató film volt.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.06.15. 11:55:17

@Vation: én azért nem élveztem, mert 1az1ben az első rész, tudtam, hogy mi után mi jön, nagyon ismétlés hangulata volt. :S

Vation 2011.06.15. 11:59:42

Ok, ezen nem veszünk össze :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.06.15. 12:03:47

@Vation: jaj, nem is akartalak meggyőzni, vagy összeveszni, csak leírtam, hogy miért nem annyi nálam a film, és kíváncsi voltam, hogy nálad az első mennyi volt, hogy mihez viszonyítsam a 8,5et.
süti beállítások módosítása