Vation 2011.05.30. 17:00

The Eagle / A sas

Nem is olyan régen, már láthattunk egy filmet a IX. légióról (Centurion). Akkor Neil Marshall vitte filmre a legendás egységet, ezt Kevin Mcdolnald a Dolgok állása c. film rendezője készítette.
A film érdekessége, hogy rengeteg Magyar szereplő és háttérmunkás dolgozott a filmen. Többek között Faragó András, Gálvölgyi János állandó társa a „gyúrunk vazze” szlogennel, vagy Bicskey Lukács az Argo psyhoja. De rajtuk kívül még rengeteg földink részt vett a munkában, a film végén konkrétan a stáb kb. 80%-át képviseljük, ugyanis a film bizonyos részeit nálunk vették fel. Irány Hollywood!


A középpontban Marcus Aquila (Channing Tatum) van. Az apja által vezetett legendás IX. légió 5000 fős hadserege egy ütközetben elveszett és velük együtt a nagy becsben tartott szimbólumuk is, egy arany sas. Általa vezetett 5000 fős hadsereg egy ütközetben elveszett és velük együtt nagy becsben tartott szimbólumok is, egy arany sas. Marcus eltökélt szándéka, hogy bármi áron, de megmentse apja becsületét és visszaszerezze szimbólumokat, akárhol legyen.
A film első 20 perce Marcus karakterét ismerteti meg a nézővel. A fiatal parancsnok egy mindenre elszánt harcos, aki többszőrös túlerővel is szembe száll, ha kell.
Egyik csatában viszont komoly sérüléseket szerez, amiért Róma, bátorsága miatt kitüntetni és sérülése miatt leszereli. Képtelen feldolgozni, mert legfontosabb célja a légió ereklyéjének visszaszerzése lett volna, de ezzel a sérüléssel minden terve romba dől. Később az ókori rehabra kerül, ami nagybátyja (Donald Sutherland) birtoka, ahol egy rabszolgát kap maga mellé. Esca (Jamie Bell) egy Brit, aki legszívesebben porig égetne mindent, ami Rómával kapcsolatos, de a sors különös fintora hogy pont egy római szolgájává válik.



Marcus lassan kezd felépülni és újra reményt lát arra, hogy kötelességét véghezvigye, és elinduljon megkeresni az ellenséges földeken lévő ereklyét.
A Brit területen sokak szerint öngyilkosságnak nevezett hadjárathoz nem vihet magával katonákat, kerülnie kell a feltűnést. Legjobb és egyben legmerészebb ötletnek az bizonyul, ha rabszolgáját viszi magával. Marcus azt is tudja, ha elhagyják Róma területét már a Brit szolgája lesz előnyben gazdájával szemben, de eltökéltsége és apja iránti tisztelete, nem ismer határokat. A hosszú út rengeteg veszélyt rejteget, ahol a Marcus, Esca-ra van utalva. A fiatal vezér azt is tudja, hogy Esca gyűlöl minden rómait és ez most tökéletes alkalom arra, megbosszulja összes fájdalmát, amit a birodalom szerzett Neki, vagy családjának.
A hosszú út során Marcus lassan rájön, hogy szerepeik úgy néz ki megcserélődtek és csak magára számíthat az ellenséges földeken.



Channing Tatum volt már utcai bunyós, volt szívtipró, sőt gyors lábú táncos is, csak idő kérdése volt, hogy mikor adnak neki egy igazi rettenthetetlen hős szerepet is. Viszont azt lehet mondani, hogy rezzenéstelen arccal vette az akadályt és egy nagyon is nézhető mozit sikerült készíteniük.
Ezzel ellentétben azt kell mondanom, hogy az sem marad le semmiről, aki nem nézi meg, mert feledhető mozi, de egynek mindenképpen jó.

 

Értékelés: 6/10
imdb: 6,2/10
Budget: 25,000,000 usd



 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmtroll.blog.hu/api/trackback/id/tr942943762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása