Bradley Cooper egy új lehetőség Hollywoodban, tehetséges színész, imádják a nők, úgyhogy innen nincs is sok dolga. Oda áll a kamera elé, néha megvillantja kék szemeit, sunyi mosolyát és el van adva a film. De azért ennyire talán mégsem egyszerű, nem árt jó filmet is szállítani, mert vannak férfinézők is, akiket sokkal kevésbé érdekel a világító fogsor és a pimasz mosoly.

Eddie Morra (Bradley Copper) egy lepukkant író, akinek nincs ihlete könyvéhez és a nője is éppen likvidálta, úgyhogy totális romokban az élete. Orrát lógatva kullog az utcákon, amikor a sors egy régi ismerőssel hozza össze, akit a teljesség kedvéért hívjunk a nevén, Vernon. Szóval Vernon az, aki megváltást hozza Eddie-nek egy NZT-nek nevezett pirulával, ami még concept szinten van, azaz még nem árulják a piacon. Eddie ebből kap egy repi darabot és mivel tényleg nincs veszteni valója, be is dobja a tabit.
Hasonló ez Neki, mint Popey-nek a spenót, úgy érzi, fel van turbózva tőle és nem is csak érzi, hanem tényleg 110%-on pörög. Vág az agya, mint a beretva, emlékei kitisztulnak, hallás után tanulja az idegen nyelveket megjön az ihlet könyvíráshoz is, totális megvilágosodás. A baj az, hogy a szer nem tart örökké, csak mintegy pár órát.
Hamarosan megérkezik az utánpótlás, amivel élete végképp gyökerestül megváltozik. Bármihez nyúl az „arannyá lesz” és mindenki vele vagy neki akar dolgozni. Csinos nők, befolyásos emberek, mindenki a tenyeréből eszik.



Valahol itt kerül a képbe Carl Van Loon (Robert De Niro) aki egy nagy energiai ipar vezére és akit később Eddie lát el hasznos tanácsokkal. Itt jegyezném meg, hogy De Niro egyik favorit színészem, de valamiért nem tetszett a karaktere. Valami hiányzott belőle, de lehet, hogy csak el volt nyomva Cooper mellett, mert itt bizony Ő volt többet képernyőn.
Viszont a siker másnak is szemet szúr és emiatt bosszús perceket is hoz a tabi, mert más is szeretne „enni a húsos fazékból”.
Idővel észreveszi, hogy követik is, majd később más is meg akarja szerezni Tőle a szert, úgyhogy kezd eldurvulni a dolog.
A másik gond, hogy vannak bizonyos mellékhatásai is a C vitaminnak, úgyhogy az új élet, bajt is hozz Eddie-re nem csak fény és csillogást.



Ami nekem nem tetszett, hogy a film alatt folyamatos narráció hallható, engem kifejezetten idegesít, de itt néha tényleg nagy szükség volt rá, hogy a néző teljesen bele lásson főhősünk fejébe.
Mindenképpen jó pontnak írható fel, hogy nem voltak szokásos klisék, sőt a film második felében folyamatosan meg tudtak lepni és még a végét is úgy zárták le, hogy lehessen még rajta gondolkodni, amíg pörögnek a betűk. Sajnos maradtak megválaszolatlan kérdések, amikre jó lett volna kitérni.
Nem estem hasra, de tényleg új story volt, ha a Popey-t nem vesszük figyelembe, bátran merem ajánlani.

Értékelés: 7,5
imdb: 7,3
Budget: 27,000,000 usd



 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmtroll.blog.hu/api/trackback/id/tr272928139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása