Mit tennénk, ha egy nap azt mondaná valaki, ha együtt maradunk életünk szerelmével, hátralévő életűnkben nem lesz semmi, amire büszkék lehetünk, álmaink sosem fognak valóra válni, viszont, ha van erőnk Őt elhagyni, akkor mindketten komoly karriernek nézhetünk elébe?!? Siker, hírnév stb .
Mit tennénk? Matt Damonnak ezzel a kérdéssel kell megbirkóznia.


George Nolfi rendező és Matt Damon már nem először dolgoznak együtt, mert A Bourne-ultimátum és az Ocean’s sorozat egy részét is Ő rendezte. Ezek jó filmek voltak, úgyhogy reméltem, hogy most sem fogok csalódni.
A film három kategóriába sorolható, mert van benne romantika, thriller és amiért a film érdekes lesz, egy kis sci-fi. Azaz nem is olyan kevés, de azért nem kell űrhajókra és földönkívüliekre számítani.
Három legyet ütnek egy csapásra, mert a romantikára vágyók is kapnak valamit, meg a másik két kategória kedvelői is. És, hogy ez izgalmas is legyen George Nolfi saját ötleteit vitte vászonra, ugyanis a korábban említett két film után, ezt is Ő írta.



Davis Norris (Matt Damon) indul a szenátori székért, amikor találkozik Elise-el (Emily Blunt). Szerelem ez náluk a második látásra, ami viszont nem helyes. És, hogy miért nem? Mert a sorsuk nem így lett megírva. Itt jön képbe a sci-fi vonal, ugyanis az emberek sorsa egy könyvben meg van írva, és ha arról véletlen letérünk, a titokzatos kalapos férfiak segítenek helyes útra terelni olyan dolgokkal, mint például kulcsunk otthonfelejtésével, vagy éppen egy metró lekéséssel stb..
Viszont mindenki hibázik, még a kalapos emberek is. David így szerez tudomást életünk irányítóiról, a titokzatos férfiakról. Davidnek el kell engednie szerelmét, mert a sorsuk nem így lett megírva. Ha együtt maradnak, életük sosem lesz olyan amilyennek igazán szeretnék és álmaik sosem fognak valóra válni. Egy ilyen döntéssel kell megbirkóznia a nagy karrier előtt álló fiatal politikusnak. A kalapos figuráknak megvan a módszerűk, hogy David ezt a titkot meg is őrizze magának, bár egy ilyen storyt nehéz lenne úgy előadni, hogy ne gondolják rólunk, hogy tényleg teljesen megőrültünk.



Ennyi az előzetesből is kiderült és elég is ezt tudni a filmről, hogy eldöntsük érdekel-e minket. Nehezen tudok a filmen fogást találni, mert lekötött az utolsó percig. Igazán jó ötletnek tartom a storyt, egyedül talán a végével nem vagyok kibékülve, ott mintha elfogyott volna a kreativitás.
Hangulatfokozónak a választott betétdalok csillagos ötösre vizsgáztak, plusz jó pont jár érte a filmnek. Bourne és az Ocean’s után, ismét nem kellett csalódni, kellemes esti mozit szállított George Nolfi.
Azok is nyugodtan belevághatnak, akik nem idegenkednek egy csipetnyi sci-fi vonaltól, viszont akik romantika kedvelők, azok különösen jól járhatnak a filmmel, mert Matt Damon és Emily Blunt tejes hitelességgel vitték vászonra a rendezőtől elvártakat.
Nem lehet elmenni, a nagyszerű mellékkaraktereket megemlítése nélkül, John Slattery és Terence Stamp személyében, akik megadták a filmnek a kellő mennyiségű misztikumot és rejtelmet, akik nélkül lényegesen élvezhetetlenebb lett volna.

Ahogy említettem, engem nagyon lekötött és később biztos újra fogom nézni, így egy nyolc alá-t ki is osztok rá. Izgultam, amikor kellett és a romantika vonal is átjött, ha arról volt szó. Nem kell félni, mert nem csöpögős és a nyál sem folyt a vászonról, így akik irtóznak a romantikától, nekik is bátran ajánlom.


Értekelés: 7,7/10
imdb: 7,1/10
Budget: 50,000,000 usd

 






 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmtroll.blog.hu/api/trackback/id/tr593031344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása