A Kill Bill óta tudjuk, hogy nem érdemes iskolás szoknyás kislányokkal ujjat húzni, mert könnyen ráfaraghatunk. Itt is így van ez, mert főhőseink csupa tini korú leányzó, cuki kis flitteres izékben, akik elbánnak mindenféle másvilági ellenséggel, legyen az bármilyen bolygó kölke.

Mély drámára vagy sokatmondó filmre számítók nagyon messziről kerüljék el ezt a filmet, mert a story itt nem számít. Vizuális effektek és kőkemény zúzás három felvonásban. Ez az, amit ígér ez a film semmi mást. És miután végignéztük az sem baj, ha maradt bennünk megválaszolatlan kérdés, mert a látottak hamar elfeledtetik. Igen így van maradtak kérdőjeles részek és kötve hiszem, hogy egyedül vagyok/leszek ezzel. A tökéletesség megkívánja, hogy egy filmben minden érthető legyen az utolsó szóig, de mivel a köd nem szállt el bennem teljesen ezért a végén biztos, hogy mínusz jár. Viszont van egy olyan érzésem, hogy a készítő nem is nagyon törekedett arra, hogy itt minden teljesen világos legyen, mert itt tényleg nem számít az, ami egy másik filmnél igen.És, hogy kinek a fejéből pattant ki ez a hardcore mozi? Nem mástól származik, mint a 300 író-rendezőjétől, Zack Syder-től. Kb. itt be is tudjuk sorolni a filmet, hogy szánunk-e rá időt, vagy nagyívből kerüljük majd. Nekem a 300 nagyon tetszett, ezek után nem volt kérdéses, hogy ezt is meg fogom nézni, még ha a trailertől első látásra erősen ráncoltam is a homlokom. Pedig erős kételyeim voltak a filmmel kapcsolatban, de aztán gyorsan megbarátkoztam vele.
Ha úgy ül le az ember elé, hogy semmi komoly beszélgetést nem vár, viszont szereti a CGI-t és valamennyire nyitott a fantasy filmek felé, akkor ez a 110perc játékidő tökéletes választás lehet.



A 82 milliós költségvetés nagy része a CGI-re mehetett el, mert nincs benne jól csengő nevű színész, viszont van benne néhány dögös csaj, akik úgy néznek ki mintha most léptek volna ki egy felnőtt tartalmú filmből. Nekik és a trükköknek kell eladniuk a filmet.A szőke Baby Doll (Emily Browning) mostohaapjának köszönhetően diliházba kerül, ahol viszont lobotómiát akarnak végezni rajta. Ez amolyan emléktörlés, egy kissé fura módon. Hogy ezt elkerülje és hogy újra szabad lehessen meg kell szöknie.
Többen csatlakoznak hozzá és együtt dolgozzák ki a tervet, amiben mindenkinek meglesz a saját szerepe. A filmnek kicsit Inception beütése van, mert a főbb események itt is az álmokban történnek. Az Eredethez hasonlóan, ha valamit meg kell szerezniük a szökéshez, akkor mámorba szenderülnek, és ott szerzik be azt. Szóval tényleg hasonló a két film, de mégsem. A látványos jelenetek is az álmokban vannak, éppen ezért nyugodtan lehet mondani, hogy a fantázia itt tényleg szabadjára volt engedve. Nincsenek korlátok, ha például 5 cuki kislánynak kell megbirkózni egy komplett német hadsereggel, és az sem baj, ha van benne olyan rész, aminek valójában semmi közük egymáshoz. Lényeg, hogy üt, amikor kell. Mi meg azon vesszük magunkat észre, hogy percek óta nem nyúltunk a chipses zacskóhoz.



A film három részre osztható, plusz a töltelék. Minden egyes rész egy külön fantáziavilág, ahol a lányoknak meg kell birkózniuk valami nem földivel. Olyan világokat láthatunk, amik már sokkal inkább hasonlítanak valami számítógépes játékra, mint filmre. Fantasy ez a javából.
Zack Syder itt tényleg szabadjára engedte az elméjét és bőven rálicitált a 300-ra.
Az első 6 perc lassítva látható, ami alá nagyon jó zenét választottak és később sem maradnak el a látványos szuperlassítások és az ütős betétdalok, amik itt kivételesen jók lettek. Felcsendül néhány ismerős zene is, újra hangszerelve, amit majd boldogan dúdolunk a film után.
Lehet szeretni a filmet, de nagyon a megfelelő hangulatban kell leülni hozzá, amikor tényleg nincs jobb dolgunk és ki vagyunk éhezve egy kis látványra.


Értékelés:7,5/10
imdb:6,3/10
Budget: 82,000,000 usd

 






 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmtroll.blog.hu/api/trackback/id/tr303038980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

farkamatvakarva 2011.07.05. 21:29:42

alig várom hogy szinkronosan magamévá tehessem...a filmet
sajnos a lányokra esély sincs, pedig dögös sunák mindannyian
süti beállítások módosítása