Biztos vagyok benne, hogy mindenki ismeri a Piroska és a farkas történetét, vagy legalábbis hallott róla anno valamikor. A minden gyerek számára ismert meséből, most készítettek még egy mesét, bár a célközönség most egy kicsit idősebb korosztály, mint ami az erdőben korcálló kislányról szólt és a történeten is csavartak egy kicsit.

Első lépésként, szereztek pár szörfös kinézetű srácot, akinek úgy be volt állítva a haja a száz évekkel korábban játszódó filmben, minta most léptek volna le egy divatlapról. És nem mellesleg, akiknek a film alatt mindig melegük volt, mert hóviharban is köldökig ki volt gombolva az ingük, hogy látszódjon a gyantázott felsőtestük. Ilyen szereplőkkel, már nem volt nehéz csinálni egy Twilight szagú plakátot és ez sem véletlen, mert ugyanaz a rendező készítette a két filmet.
A történet egy kis falu lakóiról szól, akik valahol a hegyek között élik szerény életüket, ahol Piroska is él, akit most Valerie-nek hívnak (Amanda Seyfried). A Twilight után itt sem maradhatott el a szerelmi háromszög, ugyanis két szörfös srác csapja a szelet egyszerre a modern kori Piroskának, de egy rettegett vérfarkas megzavarja a kis falu életét.




Mese ez a javából akárcsak a Twilight. A fenevad itt is hatalmas és szinte megszólalásig úgy is néz ki. A farkas gyilkolt, úgyhogy mindenki az életét akarja, de senki nem tudja, hogy itt valami sokkal félelmetesebb dologról van szó, mint egy egyszerű farkas. A falu segítségére siető Solomon (Gary Oldman) lehetne az, akitől talán a néző is javulásra számíthat, de sajnos azt kell mondjam, hogy neki sem sikerült pluszt adnia a filmnek és jelenlétével is ugyanolyan lapos mint nélküle.
Solomon személyes bosszújának is tekinti a fenevad elfogását, mert korábban volt már dolga vele, ezért az is tudja, hogy a farkas emberi alakot képes ölteni és itt él közöttük.
A rengeteg műhó és a mesterséges hátterek folyamatosan olyan érzést keltettek, mintha nem is akartak volna élethű díszletet készíteni és amikor Valerie az erdőben sétál hóesésben a rikító piros köpönyegben teljesen olyan volt mintha a Sin City-be csöppentem volna.



A történeten lehetett érezni az akarást, mert minden vágásnál csavartak egy kicsit rajta és másra terelték a gyanút a fenevad kilétével kapcsolatban, ami egyébként működött is, de ez kb. annyira volt izgalmas, mint egy hétfő reggel.
Egy soros említés azért érdemel és jó tudni, hogy Leonardo Di Caprio volt az egyik producere a filmnek.


Értékelés: 4/10
imdb: 4,9/10
Budget: 42,000,000 usd

 



 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmtroll.blog.hu/api/trackback/id/tr472961116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása