A 2011-es Oscar nagy vesztese volt ez a film, mert 10 jelölésből egyet sem sikerült Oscarra váltaniuk. Többek között ezért is halogattam eddig a megnézését, bár imdb index már korábban is 8.0 magasságában járt, úgyhogy biztos voltam benne, hogy ez is megosztja majd a közönséget.

Egy 1969-es western remake-ről van szó, ami pedig könyv alapján készült. A Coen testvérek készítették, akik korábban több filmben is dolgoztak már együtt. Ethan Coen és Joel Coen készítette például a Nem vénnek való vidék-et és a zseniálisra sikerült Fargo-t is. A nagy Lebowski is Nekik köszönhető és így már érthető, hogy miért mindig ugyanazok a színészek jelennek meg újra és újra filmjeikben.
Lebowski karakterében Jeff már bizonyította, hogy simán el tudja játszani a lepukkant alkoholistát és most sem volt sokkal több dolga, csak lóra kellett ülnie.

A történet középpontjában Mattie Ross (Hailee Steinfeld) áll, akinek meggyilkolták édesapját. Az első 15 perc Vele foglalkozik és láthatjuk, hogy sokkal tapasztaltabb, mint az átlagos korabeli 14 éves gyerekek. Felkeresi a megye legjobb békebíróját, aki arról híres, hogy sokkal több embert ölt meg, mint állított törvény elé. Ő lenne a tökéletes ember előkeríteni apja gyilkosát. Ez nem más, mint Rooster Cogburn (Jeff Bridges), aki ugyanolyan igénytelen, mint anno Lebowski volt. Rooster viszont tudja, hogy a munka két embert kíván, ezért összeáll LaBoeuf-al (Matt Damon), akivel elindulnak a vadászatra.
 

 

A film nagy része hosszú útjuk kissé unalmasra sikerült történetét mutatja be és csak az utolsó 20 percben van igazán látnivaló. Mattie apjának gyilkosa Tom Chaney (Josh Brolin) kevés szerepet kapott, jobb lett volna, ha az Ő karakterét is jobban megismerhejük a többiekkel együtt.Jeff Bridges-nek jól állt a szerep, de Matt Damon-nak valahogy nem áll jól a texasi kopó karaktere, sokkal jobban álltak neki a Bourne vagy a Green Zone figurái.
A film nézhető, de messze van a nagyon jótól és éppen ezért nem érdemelt volna Oscart, pláne nem legjobb film kategóriában. A film jó lett volna, mert a történet rendben volt, csak túl sok az álló víz, ami miatt már vártam a végét és ezért lett nekem az egyszer nézős kategória.

 

Értékelés: 6/10
imdb: 8/10
Budget: 38,000,000

 





 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmtroll.blog.hu/api/trackback/id/tr52961755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.06.15. 11:36:04

ennek meg sztem kevés a 6 pont. :D:D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.06.15. 11:50:52

@Vation: hát a westernek már csak ilyenek, mind hosszú, és az akció meg szinte alig van benne.

Mi mást lehet ettől várni??

Majd tarantinó westernje lesz érdekes, mindenki pofázik, mert az ő filmjeibe mindig mindenki pofázik. :D

Vation 2011.06.15. 12:00:44

@doggfather: és egy kevés vérre is számíthatunk :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2011.06.15. 12:02:30

@Vation: legalábbis reménykedhetünk benne. :D
süti beállítások módosítása