Vation 2011.07.14. 11:51

Trust

Apukák, anyukák figyelem! Nem csak nekik szól a következő film, viszont róluk. Róluk és féltett csemetéjükről, arról, hogy milyen veszélyeknek vannak kitéve a mai tinik a 21. században. És itt nem egy fránya vírusra gondolok, amit egy vödör teával és egy kis pihenéssel ki lehet heverni.

Ma már a sokszorosan felgyorsult világunkban minden nagyon könnyen elérhető és bármit be tudunk szerezni, amit csak akarunk. Ehhez a világháló nagy segítségünkre van. Használatával kinyílnak előttünk a lehetőségek és minden elérhetővé válik. Szó szerint minden, sokszor olyan is, ami nem feltétlenül van jó hatással az emberekre, gyermekeinkre stb.
A világhálót rengeteg dologra lehet használni, vásárolhatunk, érdeklődhetünk, levelezhetünk, és amit a legtöbben csinálnak, információt keresnek illetve adnak át. A fiatalabbak körében ismertebb chat népszerűsége hatalmas és ez egy jól bevált módszer, az azonnali információ cserére. Ma már ezt szinte minden tinédzser ismeri, és nagy részük használja is. Különböző chat szobákban bárkivel beszélgethetünk, akivel a sors összehoz vagy közös az érdeklődési körünk. Itt nagyrész arc nélkül nick név mögé bújva találhatunk beszélgetőtársat magunknak és ez az, amit sokan ki is használnak. Az arc nélküliség lehetővé teszi, hogy bárkinek kiadjuk magunkat és elhitessünk magunkról bármit, amit akarunk.

Ebbe a hibába esik a 14 éves Annie is (Liana Liberato), a chat áldozata lesz, minden értelemben. Mindennapos pixeles beszégetés egy állítólagos baráttal, akiről semmit nem tud azon kívül, hogy egy fiatal srác, aki korban azonos a kis Annie-vel. A film szépen lassan indul, így van idő a családot megismernünk, hogy együtt tudjunk érezni velük, ha majd kell. Ez idő alatt folyamatosan betekintést nyerünk a chatbeszélgetésekbe, ami az idő elteltével egyre intimebb lesz kettejük között. Kis idő elteltével a találkozás gondolata is felmerül bennük, persze kizárólag a szülők bevonása nélkül.



Ekkor jön a nagy meglepetés Annie számára. Chat barátja Charlie, idősebb, mint azt Ő korábban állította. Ami ezután történik, döntse el mindenki, hogy molesztálás vagy csak baráti közeledés, netán kölcsönös vonzalom. A lavinát és a pánikot az indítja el, amikor napvilágot lát a 14éves lány „intim” magánélete. Apja Will (Clive Owen), és édesanyja Lynn (Catherine Keener) teljesen összetörnek. A film innen igazán érdekfeszítő lesz, ugyanis egy „megrontott” kislánnyal és aggódó szülőkkel álluk szemben, akik igazságot akarnak. Viszont információ hiányában a hatóságok is tehetetlenek, így Will-nek kell kezébe venni az ügyet. Itt egy pillanatra Taken érzésem volt, de nem, Owen nem csap oda olyan keményen. Azért sem, mert ez egy dráma és nem akció film. Dráma kategóriából viszont a jobbak közül való, ami lekötött az utolsó percig. Lekötött, mert valós problémákra hívja fel a figyelmünket, ami bárkire veszéllyel lehet, de főleg a hasonló korosztályra.



A rendező David Schwimmer eddig nagyrészt a Jóbarátok c. sorozatban hülyéskedte el az időt, és rendezett pár kisebb filmet. Mostantól viszont érdemes lesz odafigyelni rá, ha majd újra rendezni fog. Schwimmer megmutatta, hogy lehet ismét jó filmet készíteni kis költségvetésből.

A film akár igaz történet is lehetne, mert maximálisan életszerű. Éppen ezért könnyű beleképzelnünk magunkat az aggódó szülők helyébe, ami megrázó és figyelemfelkeltő egyben.
Nagyszerűen sikerült dráma, és ne várjunk tőle nagy pörgést, mert ez nem az a film. Viszont ha leülünk elé, akkor egy idő után garantáltan sodródunk az árral, ami majd csak valahol véget ér. Nagyszerű iparos munka, ajánlott idő töltés.


Értékelés:8/10
imdb: 7,2/10
Budget: 9,500,000 usd

 



A bejegyzés trackback címe:

https://filmtroll.blog.hu/api/trackback/id/tr933065647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása