Minden jel arra utal, hogy az idei év nagy bankrobbantása a Harry Potter mellett a Transformers harmadik felvonása lesz. Bay és társai joggal dörzsölhetik a tenyerüket, ugyanis a sorozat első két része igen jövedelmezőre sikerült számukra.

Kezdjük egy kis száraz infóval. A 2007-ben bemutatott első részt 150 millió dollárból dobták össze, ami kb 709 milliót hozott. Két év múlva jött a második rész, ami ugyan kicsit drágább lett, mint az első, de többet is hozott. Sőt a kritikusok folyamatosan lehúzták, de a rajongókat ez nem győzte meg, mindenki látni akarta a folytatást. Itt 200 milliót költöttek, de több mint 836 volt a bevétel. Újabb két évet kellett várnunk a harmadik felvonásra, ahol Bay csapata 195 millióból lapátolta össze az újabb Autobot Álca harcot.
Kíváncsi leszek meddig fog csilingelni a mozi kassza, de a hasonló siker itt sem kétséges egy percig sem. Azért sem, mert az új részt 3D-ben forgatták, és ez a varázsszó, amire most ugrik a nép. Egy két konvertált szemét után, végre egy olyan mozi, amit 3D-ben rögzítettek, úgyhogy a minőség nem lehet kérdéses, pláne ha egy újabb Bay filmről van szó. Ebben a pillanatban 14 nappal vagyunk a hivatalos bemutató után, és már több mint 320 millióval megfejelte a befektetett összeget, úgyhogy lesz még itt csodálkozások.



Anno az első rész nagyot ütött mindenhol, Bay magasra rakta a mércét. Aztán jött a második rész, ahol több zúzás volt, mint az elsőben, de a story 0 volt, és ráadásul elkövettek pár olyan hibát is, amit szerencsére a harmadik részben már nem tettek. Ilyen például az iker robotok bugyuta viccesnek szánt szerepe, ami sokkal inkább volt kínos, mint humoros. A harmadik részben ezt a párost szerencsére mellőzték, de sajnos még mindig maradtak nem odaillő dolgok.
Most is van viccesnek szánt robot, de szerencsére sokkal kisebb és kevesebbet szerepel, mint a két Chevy. Sajnos itt is van öregedő robot, akin nem csak ott lehet észlelni a korát, hogy kopottabb vagy rozsdásabb, mint általában a gépeknél, hanem ősz a „haja” is!! WTF!?!
Az ilyen pillanatok, amik inkább a régi Szörnyecskékre emlékeztetnek, mint egy komoly sci-fi-akcióra.



A korábbi gárdából viszonylag sokan újra láthatóak, de Bay és Megan Fox közötti parázs miatt Fox nem szerepel a harmadik részben. Helyette Rosie Huntington-Whiteley-t rakták be, akit eddig semmiben nem láthattunk, a Victoria’s Secret kifutókon kívül, ugyanis a hölgy modell.
A szemfülesebbek Jason Statham oldalán láthatták, ez sem lehet véletlen, mert úgy tűnik, szorosabb kapcsolatot ápolnak egymással. A film történetében a készítők egy kósza percet sem szántak arra, hogy a ezt a cserét szóvá tegyék.
Sam szülei szintén szerepelnek a filmben, bár most jóval kevesebbet idegesítik kicsi fiukat, mint az előző két részben. Annyira keveset láthatóak, hogy a felesleges szereplők határait feszegetik.
Az amerikai autógyártás propaganda filmje most is hozza a megszokottat, ugyanis gyönyörű négykerekű modellek tűnnek fel, a GM kínálatából a nagy GMC-től az 5. generációs Camaroig.
Vannak új robotok is, többek között az autobotok oldalán három NASCAR versenyautó, amiből a 42-es rajtszámú az F1-ből ismert Juan Pablo Montoya autójának mása, aki ma már a körívpályás versenyeken indul.



Érezhető a filmen, hogy nagyon dolgoztak azon, hogy történetet is adjanak neki, ne csak a zúzás legyen, de azt lehet mondani, hogy a történet most sem ér semmit, ahogy az előző részben sem. Van itt minden, ami szem szájnak ingere, meglepő fordulatok, árulás stb., de ezek tényleg érdektelenek lesznek a vizuális orgia mellett. Mindemellett semmi kétség, hogy ez lett, a sorozat leglátványosabb része. Bay tényleg bele adott apait-anyait, ugyanis már korábban kijelentette, hogy Ő nem kíván 4. részt rendezni, mert úgy gondolja, amit ki lehetett hozni belőle, azt Ő kihozta. Ugyanezen a véleményen van LaBeouf is, mármint azon, hogy nem fog szerepelni az esetleges folytatásban.
Persze a találgatások rögtön elkezdődtek, hogy ki lehet az utódja és rögtön képbe került A szállító Statham, aki ugye a Fox pótlás barátja. Na de sok idő van még addig, úgyhogy ezen még kár gondolkodni. Ha már LaBeouf-nál tartunk, az Ő karakterén is lehet érezni elmúlt öt év elteltét. Komolyabb és talpraesettebb lett és lényegesen kevesebb no-no-no-no-t kapunk Tőle mint az előző részekben. És ha a történet megkívánja, gondolkodás nélkül nekiront egy elit katonának, ha a történet megkívánja, ami egyben a film egyik legviccesebb jelenete is lesz ezután. A szőke Rosie-nak semmi komoly dolga nincs a filmben, ahogy Fox-nak sem volt korábban, de nem is a színészi játékuk miatt lettek felkérve. Fox-nak pucsítani kellett, most pedig a szájtátás a cool.
Említést érdemel John Malkovich, aki új szereplő a sorozatban, és egy amolyan viccesnek szánt tölteléke a filmnek, ami amúgy szerintem felesleges volt.



Tehát a Transformers 3 nem hibátlan, és messze nem is tökéletes. A második résznél tényleg jobb lett, de az elsőt még ez sem üti. A látványvilág magáért beszél, azon nincs fogás és az igazat megvallva innentől a többi nem is nagyon érdekel. Nem kérdéses, hogy az Avatar óta ez lett a leglátványosabb mozi, amit készítettek és ez nem csak a 3D-re értendő. Rengeteg nagy totál, lassítások és minden ami egy jó látványhoz kelhet.
Nehéz a filmet pontozni, mert a látvány mindenképpen 10/10, de a történet nem.


Értékelés: 8/10
imdb: 6,8/10
Budget: 195,000,000 usd


 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmtroll.blog.hu/api/trackback/id/tr973058053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása