Vation 2011.05.10. 12:37

I Am Number Four

Disturbia rendezője és Michael Bay. Nekem ennyi elég volt a trailerből, hogy megvegyenek. Akik már korábban szállítottak nagyobb filmeket, azokkal könnyen el lehet adni szinte bármit.       Így történt itt is, mert a nevesebb készítőkőn kívül, más ígéretet nem nagyon kapunk és a trailer sem mutatott semmi különlegeset, mint egy újabb szuperhősös filmet. De mivel Bay is és D.J. Caruso is rakott már le az asztalra, azaz hoztak szórakoztató mozit, ezért hiszünk Nekik, hogy jó lesz.

Talán egyetlen dolog, ami figyelmeztetett a középszerűségre, hogy kevés marketing volt mögötte. Szépen csöndben jött, néha lehet hallani róla, de semmi extra.
A film költségvetése 60 millió dollár volt, ami azt mutatja, hogy még pénzük is lett volna maradandót készíteni, mert nem a low budget kategória. Nem feltétlen kell sok pénz, a jó filmhez, úgyhogy a gond a gyökereknél lehet. Például ott, hogy a film, egy könyv alapján készült amit Pittacus Lore vetett papírra és ebből a forgatókönyvet a Smallville sorozat,
írói körmölték. Mellesleg a Smallville működik odaát, ami ma már a 10. évadnál tart, de azért ez mégis csak egy mozi, ami azért jóval nagyobb falat, mint megírni egy 40 perces sorozatot.


A történet szerint egy másik bolygót (Lorien) megszálltak az idegenek, ahonnan 9-en sikerült megszökniük, ide a földre. Viszont az idegenek kiszagolták, hogy nálunk húzták meg magukat, úgyhogy már itt sincsenek biztonságban, mert vadásznak rájuk.
Főhősünk Alex Pettyfer (John) mellé, amolyan védelmezőt küldtek, mint anno John Connor mellé Schwarzit. A galaktikus testőr posztot,
Timothy Olyphant
(Henri) tölti be, aki ugyanúgy, mint John, valamilyen különleges erővel rendelkezik. Életüket nehezíti, hogy folyamatosan költözniük kell, mert bármennyire is szeretnék, nehezen tudják leplezni, kilétüket. Új helyszín, új élet, ahol John rátalál a szerelemre és amitől az egésznek olyan hangulata lesz mintha újabb Twilight-ot nézne az ember.
Földi csaj a nem földi sráccal romantikázik, akire vadásznak az idegenek. Ők a Mogok, akik kemény legények, mert tar kopaszok, agyon vannak tetoválva, és rákaptak a földi jóra, mert Dodge Chargerrel járnak.


A történet nagyon nehezen indul be, mert a film nagy részét elveszi az srác új közösségbe való beilleszkedése és amikor beindul, azt kívántam bár be se indult volna, mert olyan gyenge CGI-vel kápráztatják a szemünket ami sokkal jobban illene egy tv-sorozatba mint ide. Gondolok itt a Mogok furcsa állatára és John másik védelmezőjére Henri mellett, akinek kilétét meghagynám spoiler mentesen.
A történet folytatása nem kérdéses, mivel a film vége elő lett készítve a folytatásra és hagytak nyitott kérdést is.

Összességében azt mondom, hogy ez a film sokkal inkább nyerő lett volna egy sorozat pilotjának, mint mozi filmre. Egy nagyon gyenge történet, ami nagyon el lett húzva felesleges szálakkal, romantikával aminek olyan szaga van mintha, Twilight, Xmen és T2 kereszteződése lenne, amit valami középszerű készítőkre bíztak rá. Nekem az alkotók eddigi munkái tetszettek, de ezzel szerintem mellé nyúltak.


Értlkelés: 5/10
imdb: 6,2/10

Budget: 60,000,000 usd

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmtroll.blog.hu/api/trackback/id/tr632892633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása