Adam Sandler napjaink egyik meghatározó komikusa, kinek szimpatikus, kinek nem. Nincs ezzel baj, mert így kerek a világ és azért valljuk be, hogy az Ő poénjai sem érnek mindig célba. Nekem nincs feltétlen bajom Sandlerrel, fan sem vagyok, csak nézem a filmjeit, de azt be kell látni, hogy nem mindig sikerül viccesnek lennie, sőt néha kicsit izzadtságszagú is. Az erőltetettség pedig nem jó, mert előbb-utóbb rá fog unni a nép és gyorsan a süllyeszteni való színészek listájára kerülhet.
Ez egyelőre nem fenyegeti, mert eddig nagyobb részben szórakoztat
.

Egyenlőre a siker töretlen, úgyhogy rendszeresen szállítja filmeket, sorban kapja a felkéréseket. Színészi tehetsége is sokak szerint megkérdőjeleztető, okkal, mert lássuk be, ugyanazt jóllakott napközis a pofát, hozza minden filmjében. Néha olyan érzésem van, mintha ugyanazt a filmet nézném Tőle újra meg újra, csak más címmel.
Jobb is, hogy nem próbálkozik más vizeken, mert nehéz lenne elképzelni egy mélyreható drámában, vagy akár egy új Rambo-ban. Ő komikus színész, neki ott a helye és jól is teszi, hogy nem feszegeti a határokat.

Jennifer Aniston sokkal rosszabb eset, a média vele el is hitette, hogy jól is
néz ki. Számos gyengére sikerült film, számos negatív kritika ellenére még mindig pörgeti a Managere. Ő az, aki a legtöbbet profitált a Jóbarátok sorozatból, mert társai egy-egy mozis próbálkozásuk után belátták, hogy felesleges erőltetni, ami nem megy. Velük ellentétben Jennifer még mindig kapja a felkéréseket, pedig semmivel nem tud többet, mint például Matthew Perry csak éppen az alítólagos nőiessége és bája jobban eladható. Ha már itt tartunk, kövezzetek meg, de szerintem Jennifer közel nem néz ki annyira jól, mint ahogy azt sokan mondják.
Tény és való, hogy korához képest jól néz ki, mert ma már 41 éves múlt, de azért nem kell Tőle hasra esni. Ha valakinek van pénze, és nem 3 műszakban nyomja 20 éve, akkor jó eséllyel nézhet ki bárki, így mint Ő.



A film egy remake, ami egy 1969-es film alapján készült, Walther Matthau-val. Személy szerint én nem láttam, de a látottak alapján ettől csak jobb lehet, mert a korábban már említett erőltetés miatt eléggé laposra sikerült. A rendező Dennis Dugan, aki jó párszor dolgozott már együtt Sandler-el, mint például a Happy a flúgos golfos, Apafej,Nagyfiuk-ban stb..
Danny (Adam Sandler) zátonyra futott esküvője után rájön, hogy a karikagyűrűvel és egy rögtönzött történettel milyen könnyen be lehet csajozni. Danny fogyasztja is a nőket szép számmal, amíg nem találkozik a szőke Palmerrel (Brooklyn Decker). Ekkor viszont Danny éppen nem viseli a gyűrűt. A gond akkor van, amikor egy közösen eltöltött este után Palmer megtalálja Danny zsebében a gyűrűt. Az előző könnyűvérű lányokkal szemben, Palmernek pont ez nem tetszik és el is porzik onnan, amit csábítónk szívére vesz. Kalandjuk nem mélyült sokkal tovább, mint bármelyik korábban megismert lánynál, éppen ezért nézünk tág szemekkel, hogy Danny miért ragadt le pont ennél a nőnél és miért pont Ő kell neki. Mindegy, az írók nem gondoltak rá, hogy ezt jobban meg kéne magyarázni, de egy remake lényeg az lenne, ha korábban esetleg voltak hibák, azt itt javítani kéne.



Az eredeti filmet nem láttam, éppen ezért nem tudom mennyire maradtak a történetnél, mert ami logikátlanság 1969-ben elfogadható volt, az 2011-ben már sokkal kevésbé benyelhető.
És az első 10 perc után rögtön két ilyen esettel is találkozunk, majd később újra és újra. A történet ott folytatódik, hogy Danny megkéri Katherine-t (Jennifer Aniston), válófélben való feleség szerepe eljátszására, ugyanis Palmer meg szeretné ismerni az elődjét mielőtt jobban összebútorozna Danny-vel. (Akinek eddig nem esett le, annak itt már biztos le fog, hogy mi lesz a film vége) A dolog bonyolódik, amikor egy egyszerű válasz helyett Katherine gyerekei is képbe kerülnek. Ilyenkor a néző legszívesebben már a fejét verné a falba, hogy a film miért ennyire egyszerű, mert olyan átkötések vannak, hogy sokak egy másnapos délelőtt is jobbat írnának.
Pár perc múlva, egy újabb egyszerű átkötésnél megint csapkodjuk a térdünket és azon vesszük magunkat észre, hogy mindenki Hawai-ra készül. Ekkor a társaság bővül Eddie-vel(Nick Swardson), aki viccesnek van beállítva, de sokkal inkább idegesítő, mint vicces. Hasonló mellék karakter, mint az 50 első randiban a gyúrós tesó, csak az poénos volt, ez meg sajnos sokkal nagyobb arányban volt fárasztó. A közös nyaraláson képbe kerül Nicole Kidman is, mint Jennifer régi ismerőse, de Ő sem tudja megmenteni a filmet, mert 1. keveset szerepel, 2. teljesen felesleges vonal.


Egy átlagon aluli romantikus vígjáték, amin hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem kacagtam néha, de a 110 perces játékidő több mint elpazarolt idő az életemből.

Értékelés : 4/10
imdb: 6,4/10
Budget: 80,000,000 usd



 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmtroll.blog.hu/api/trackback/id/tr752908693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása