Vation 2011.05.05. 23:47

The Roommate

Ettől a filmtől bevallom őszintén nagyon féltem, mert imdb 4,4, de a trailer nagyon tetszett, úgyhogy belevágtam. Egyébként a trailer is csalóka, mert az első fele átlagos tini főiskolás trutymó, de a második fele már izgalmasabbnak tűnik. Igazán jó thrillert nagyon ritkán lehet látni, félő, hogy a műfaj lassan kihalóban van, de reméljük vannak páran akik azon dolgoznak, hogy ezt elkerüljük és, hogy jó filmeket szállítsanak nekünk, mert mi ugye szeretünk rettegni.

Rendezőről semmi érdemlegeset nem kell tudni, amolyan elsőfilmes rendezőről van szó, eddig  1-2 nálunk nem annyira ismert sorozathoz volt köze. A film összköltségvetésén is látszik, hogy a szereplők sem a legjobban fizetett színészek közül lettek castingolva, de a szereplőgárdából női szemeknek talán ismerős lehet, például a csibészkinézetű Cam Gigandet (kép lent). Forgatókönyv író sem túráztatta magát nagyon, ugyanis nincsenek óriás csavarok a filmben, szinte előre kiszámítható, de valamiért mégis lekötött. A középpontban 2 lány van, Leighton Meester (Rebecca) és Minka Kelly (Sara) akik a koleszban szobatársak lesznek. Amcsi fősulisok módjára megy a klikkesedés, hatalmas bulikkal, csajozással, pasizással, hogy megtudjuk kinek hol a helye a filmben. 

 

Kezdetben minden tökéletes, mézes-mázas, Rebecca és Sara között, de valami szépen lassan megváltozik. Rebecca, eltitkolt betegsége miatt, kezd bekattanni és amolyan csendes örült állapotba kerül. Mindezt úgy, hogy Sara-nak fogalma sincs róla, hogy súlyos skizo a csaj. Ráadásul még a bogyóit sem szedi, úgyhogy közeleg a totális bekattanás. Rebecca nem akar senkivel osztozni újdonsült szobatársán, ezért szépen lassan elüldöz mindenkit Sara körül, persze úgy, hogy erről Ő semmit ne sejthessen. Itt kerül a képbe Billy Zane is, aki néhány percet szerepel a filmben, mint a suli professzora, és akit szintén el kell távolítani Sara körül. Szóval van itt mindenféle megtorlás kérem, buta szőke nőt zuhanyzóban móresre tanítás, szexuális zaklatás oda-vissza, és hasonló dolgok.
 

 

Szépen lassan elfogynak az ismerősök, mire Sara föleszmél, hogy a csajjal valami nem stimmel, de addigra már késő. Szóval egyszerű a történet mint az 1x1, nem kell hatalmas élményre számítani, de szerintem nagyon is nézhető film.Szerintem aki szereti a trhillert és nem úgy ül le hogy Oscar díjas filmet vár, annak tetszeni fog ez a film. Egyébként a Box Office több mint 37millió dodón áll, úgyhogy bőven felül múlta a befektetett zöld hasúakat.  

imdb és rottentomatoes is lehúzta a filmet, de én nem fogom.  

 

Értékelés: 6,7/10

imdb: 4/10

Budget: 16,000,000 usd

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmtroll.blog.hu/api/trackback/id/tr542881129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása