Vation 2011.05.04. 12:14

Concviction


Sam Rockwel az akit egyre több filmben lehet látni mostanában. Korábban is láttuk már, de én a Moon (2009) zseniális egyszemélyes sci-fi óta jegyeztem meg a nevét. Azóta volt már gazdag üzletember a IronMan2-ben, vagy a szintén igen jóra sikerült Evereybody’s Fine-ban és hamarosan újra láthatjuk a Cowboys & Aliens-ben. Ez a film egy megtörtént eseményt dolgoz fel ami sok ember keserűségét filmesíti meg, illetve ami nálam már plusz ponttal indul.

A film rendezője gyakran színészként  is munkálkodó Tony Goldwyn. Sokaknak nem mond a neve semmit, számos filmen szerepelt már, mint például a 6. napon, Schwarzenegger mellett, a klónokat gyártó cég vezére, vagy éppen az Utolsó ház balra c . film, sarokba szorított család apukája.  Színészek a már említett Sam Rockwell,(Kenny) Hilary Swank (Betty) és Juliett Lewis.

A történet 1983-ban indul, amikor Kenny-t, gyilkosság vádjával hűvösre tesznek. Testvére Betty, hisz bátya ártatlanságában, a gond viszont azzal van, hogy Hozzá közel álló emberek is vannak, akik ellene tanúskodnak. Ráadásul egyértelmű bizonyíték is van, a korábban is mindig balhékba keveredett tesó ellen, úgyhogy kinéz neki egy életfogytiglan. A filmben szerepet kapott még Juliett Lewis is aki a Tőle megszokott lepukkant libát hozza.

A film alatt ugrálunk az időben, a testvérek gyerekkorát ismerhetjük meg jobban, illetve az egymás iránti szeretetet magyarázza mélyebben. A film ott kezd igazából beindulni, amikor Betty elhatározza, hogy kihozza a tesó a dutyiból. Ehhez nem kell mást tennie, mint újra iskolapadba ülni, hogy letegye az érettségit, majd a jogra készülni, hogy ügyvéd legyen belőle. Már a gondolatért is hatalmas respect Neki.

Persze ez hosszú éveket emészt fel, amire a családja is rámegy. Az évek múlása leginkább a Kenny-n látszik, Akit nagyon jól maszkoztak végig a filmben. Ahogy múlnak az évek, az ügyben hatalmas lépés lehet a bizonyítékokon lévő DNS minta vizsgálata, ugyanis a 80-as években csak a pontos vércsoportokat tudták meghatározni. Persze még ez sem garancia a szabadulásra, mert az évek óta tartó küzdelemben folyamatosan falba ütköznek és lassan az utolsó reményeik is elvesznek, hogy bebizonyítsák a bátyó ártatlanságát.

 

Erős spoiler nélkül ennyit elég tudni a filmről, én bátran merem ajánlani annak, aki értékelhető filmet akar nézni a rengeteg B kategóriás unalmas moslék mellett. Nagyszerű film volt, úgyhogy 8-as gondolkodás nélkül mehet neki.

 

Értékelés: 8/10

imdb: 7,2/10

Budget: 12,500,000


 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://filmtroll.blog.hu/api/trackback/id/tr1002876823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása